Ääniharmonia rentoutusta

Ääniharmonia rentoutuksia sointuvilla maljoilla Turun ja Salon alueella. Hyvänolon Ääni toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi! Rentoutuksia tällä hetkellä ryhmille, joilla tarkoitusta varten oma tila käytössä

Rentoutukset äänimaljojen harmoniassa

Yksilö- ja parirentoutus

Ääniharmonia tarjoaa lempeän lähestymistavan kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Rentouttavat äänet luovat turvallisen tilan, jossa voi levätä ja nauttia hetkestä. Maljojen värähtely auttaa irrottautumaan kehossa piilevistä jännitteistä ja tunteista. Kevyt hoitoääni auttaa vapauttamaan kehossa ja mielessä olevaa kuormitusta, tuoden samalla keventävän tunteen. Kun mieli ja keho saavat levätä, todellinen läsnäolo vahvistuu. Läsnäolo on tila, jossa ajatukset eivät harhaile menneisyyteen tai tulevaisuuteen, vaan ihminen on täysin läsnä ja tietoinen siitä, mitä tapahtuu juuri nyt. 

Sointukylpy

Sointukylpy on ryhmille tehtävä äänimaljarentoutus. Sointukylvyissä harmoniset äänet ja lempeä värähtely johdattavat asiakkaan rentoutumisen tilaan, jossa sekä keho että mieli voivat päästää irti jännityksistä, huolista ja arjen kiireestä. Sointukylpy on jokaiselle kokijalle ainutlaatuinen matka omaan sisimpään.

Mitä äänimaljahoito on?

Äänimaljahoito on syvärentoutusmenetelmä, jonka vaikutus perustuu resonanssiin eli myötävärähtelyyn sekä ääniaaltoihin. Äänimaljahieronta toimii syvärentoutuksena hoitaen lempeästi sekä kehoa, mieltä että sielua. Se on hyvä lisä muihin kehohoitoihin joko hoidon aluksi tai lopuksi. Äänivärähtelyt saavuttavat alueet minne hoitajan sormet eivät yllä. Äänihieronta saa kehon solut värähtelemään. Värähtely etenee kehon nesteessä. 

Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: kun kaipaat rauhoittumista ja kontaktia sisäiseen ääneesi, olet stressaantunut ja tarvitset syvärentoutusta tai koet ahdistusta, unettomuutta ja jännitystä kehossasi. 

Ääni vaikuttaa meihin usealla eri tasolla: auditiivisesti, anatomisesti, aivojen kautta sekä energiatasolla. Äänet matkaavat aaltoliikkeinä. Ääniaaltoja mitataan sysäyksinä tai värähtelyinä eli äänen mitta on tietty määrä värähtelyjä sekunnissa. 

Äänimaljat tuottavat värähtelyä ja luonnollisia ylä-ääniä, jotka voimme tuntea tai aistia kehossamme. Äänen kautta tuleva syvärentouttava vaikutus perustuu aivoaaltojen synkronisoitumiseen harmonisiin ääniin. 

Ihmisen aivoaallot värähtelevät tietoisuuden ja stressin tason mukaan erilaisilla taajuuksilla. Äänimaljahoidon tarkoituksena on saada aivoaallot laskemaan toiminnalliselta beta-tasolta alfa-tasolle eli unen ja valvetilan rajamaastoon. Vaikutus on sama soitetaanpa maljoja keholla tai kehon ulkopuolella. 

Äänimaljahoidon aikana asiakas saadaan useaan otteeseen siihen olotilaan, joka kehossa vallitsee ennen nukahtamista: rauhoittavaan unen ja valvetilan rajamaastoon. Mahdollista on myös hetkeksi vaipua syvään uneen. Vaikka uneen ei vaipuisikaan, 45 minuutin äänimaljahieronnan vaikutus voi vastata jopa kolmen tunnin unta. 

Äänimaljahoidoissa pyritään parasympaattiseen eli lepohermoston aktivoitumiseen ja sympaattisen eli stressihermoston rauhoittumiseen.

Tiibetiläiset äänimaljat värähtelevät voimakkaasti ja niissä on tyypillisesti rikkaat yläsävelsarjat. Ne tuottavat melodia- ja lyriikkavapaata musiikkia, johon ei tarvitse keskittyä. Maljojen kuuntelu rentouttaa mieltä ja kehoa. Matalat äänet vaikuttavat enemmän kehollisesti ja korkeat henkisesti.

 
Katso video

Kun kaipaat rauhoittumista, olet stressaantunut tai koet ahdistusta, unettomuutta ja jännitystä...

Äänimaljarentoutuksessa on mahdollista päästä syvään rentouttavaan olotilaan, jolloin oman sisäisen viisauden äänensä kuulee paremmin. 

Äänimaljahoitojen aikana on mahdollista kokea isompia ja yllättäviäkin kokemuksia. Voit saada vastauksia elämäsi solmuihin ja mieltäsi vaivanneisiin kysymyksiin – tai yhtä hyvin voit olla tuntematta mitään. Jokainen meistä aistii ja kokee asioita eri tavoin, niin myös äänimaljarentoutus koetaan omalla yksilöllisellä tavalla. Rentoutuksen aikana voi avautua erilaisia tunnetiloja, kokemuksia tai jokin ongelma saattaa yllättäin ratketa. Voi olla myös, ettei mitään erityistä tuntemusta nouse rentoutuksen aikana pintaan. Kaikki kokemukset ovat kuitenkin tärkeitä ja vievät olemassa olevaa tilannetta eteenpäin.

Rentoutuksen aikana äänet saattavat aueta myös visuaalisesti, jolloin äänimaljojen värähtelyt saattavat aueta väreinä tai muotoina. Yhtä lailla voi olla näkemättä mitään, kuitenkin rentoutuminen tapahtuu. Jokainen kokemus on yksilöllinen ja arvokas.

Useimmiten äänimaljarentoutus sopii henkilöille, jotka kokevat muutenkin harmoniset tai myös voimakkaatkin äänet rentouttaviksi ja miellyttäviksi. Jos koet, että sinua rentouttaa esimerkiksi luonnon äänet, naputukset, kohinat, erilaiset ASMR-äänet, on mahdollista että äänimaljarentoutus olisi sinulle syvärentouttava kokemus.